Военният министър в оставка Драгомир Заков даде подробности пред медиите за прехванатия и

...
Военният министър в оставка Драгомир Заков даде подробности пред медиите за прехванатия и
Коментари Харесай

Заков с апел. Какво разкри за приземения самолет

Военният министър в оставка Драгомир Заков даде подробности пред медиите за прехванатия и партерен през вчерашния ден от военновъздушните ни сили дребен аероплан. 

" Става дума за общоприета процедура, която е в границите на НАТО. Нашето въздушно пространство е част от интегрираното пространство на НАТО – по тази причина няма по какъв начин да се лети в него, без да се съблюдават разпоредбите.  Нашите изтребители са били вдигнати по сигнал от центъра на командването на НАТО. Това значи, че самолетът е правил дейности, които центърът на НАТО е възприел като евентуален риск ", разгласи Заков.

След получения сигнал повдигането на изтребители е било наложително. " Пилотът е открил образна връзка. Опитал е радиовръзка, само че не е получил отговор. Самолетът е кацнал до село Бохот. Очевидно става дума за подготвителен полет. Очевидно става дума за неспазване на разпоредбите и би трябвало да се понесат следствията ", акцентира министърът.

По думите му водачът е летял в зони, за които е трябвало да има летателен проект и транспондери.

" Трябва да се съблюдават разпоредбите. Моят зов към всички авиоклубове в страната е да съблюдават разпоредбите и да бъдат изключително деликатни , на фона на актуалната интернационална конюнктура. Не бива да се стига до сходни обстановки, в които да се постанова да се  харчи запас на военновъздушните сили за сходни интервенции ", акцентира Заков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР